A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradákot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mina a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tratósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Nem besugárzott, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Alacsony cukortartalmú, Élelmi rostban gazdag, Fehérjében gazdag, Nátriummentes/Sómentes
Adagolás, Javasolt felhasználás, tárolás:
Egy adag=10-15g
Ízlés szerint
Tárolás: jól zárt, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők:
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Összetevők táblázata:
| Egységenként 100g |
Energia | 1533 kJ/366kcal |
Zsír | 11,0 g |
- amelyben telytett zsírsav | 6,5 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 3.6 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,5 g |
Szénhidrát | 26,8 g |
- amelyből cukor | 0,9 g |
Rost | 24,3 g |
Fehérje (protein) | 28,0 g |
Só | 0,0 g |
Foszfor | 778,0 mg |
Magnézium | 572,0 mg |
Vas | 9,3 mg |
Réz | 4,1 mg |
Mangán | 5,3 mg |