Az útifűmaghéj magas rosttartalmánál fogva nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kitűnően alkalmazható krémek, pudingok, zselék készítésére. A vegetáriánusok és vegánok étrendjében zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is. Ételeink sűrítésére, sütemények, kenyerek, tészták állagának javítására is remekül felhasználható.
Átlagos tápérték
|
100 g termékben
|
Energia:
|
753 kJ / 187 kcal
|
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
|
0,5 g
0 g
|
Szénhidrát
|
4 g
< 0,5 g
|
Rost
|
78 g
|
Fehérje
|
2,5 g
|
Só
|
0,33 g
|
Kiszerelés: 250 g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen