A héten a kávéfogyasztás további előnyeit tekintjük át, cikkünk első részét itt olvashatják!
- Csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát
A 2-es típusú cukorbetegség súlyos egészségügyi probléma, jelenleg világszerte emberek millióit érinti.
Tanulmányok megfigyelték, hogy azoknál az embereknél akik a legtöbb kávét itták 23–50% -kal alacsonyabb volt a betegség kialakulásának a kockázata. Egy tanulmány 67% -os csökkenést mutatott! Összesen 457 922 emberen végzett 18 vizsgálat összesítése szerint a naponta kávét fogyasztók körében a 2-es típusú cukorbetegség előfordulásánk a kockázata 7% -kal csökkent.
- Megóvhat az Alzheimer-kórtól és a demenciától
Az Alzheimer-kór a leggyakoribb neurodegeneratív betegség és a demencia vezető oka világszerte. Ez az állapot általában 65 év feletti embereket érint, és jelenleg nincs ismert gyógymódja.
Számos dolgot azonban megtehet annak érdekében, hogy megakadályozza a betegség előfordulását, ez magában foglalja az egészséges táplálkozást és a testmozgást, de kutatások szerint a kávéfogyasztás is hatékonynak bizonyulhat a betegség elleni küzdelemben. Számos tanulmány kimutatta, hogy a kávéivóknál 65% -kal alacsonyabb az Alzheimer-kór kockázata.
- Csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát
A Parkinson-kór a második leggyakoribb neurodegeneratív betegség a korábban tárgyalt Alzheimer-kór után. A betegség kialakulását a dopamint termelő idegsejtek elhalása okozza az agyban.
Az Alzheimer-kórhoz hasonlóan a Parkinson-kórnak sincs ismert gyógymódja, ezért sokkal fontosabb lenne a megelőzésre összpontosítani.
Tanulmányok azt mutatják, hogy a kávéivóknál sokkal alacsonyabb a Parkinson-kór kialakulásának kockázata, a kockázat csökkenése 32–60% között mozog.
A Parkinson-kór esetén maga a koffein előnyösebbnek tűnik, mivel azoknál az embereknél akik koffeinmentes kávét fogyasztottak nem volt alacsonyabb a Parkinson-kór kialakulásának kockázata.
- Védheti a májat
A máj egy csodálatos szerv amely több száz fontos funkciót lát el a testünkben.
Számos gyakori betegség érinti a májat, beleértve a hepatitist vagy a zsírmájat csak hogy pár folyamatot említsünk. Ezen állapotok közül több májzsugorodáshoz vezethet, amelyben a májat nagyrészt hegszövet váltja fel.
Érdekes módon a kávé védő hatásúnak bizonyult a májzsugorodás ellen is: azoknál az embereknél akik naponta 4 vagy több csészével ittak akár 80% -kal is alacsonyabb volt a májzsugor kockázata.