ÚJ

WTN Pajzsmirigybarát étrend-kiegészítő 60 kapszula

WTN Pajzsmirigybarát étrend-kiegészítő 60 kapszula
ÚJ

WTN Pajzsmirigybarát étrend-kiegészítő 60 kapszula

4 899 Ft
Egységár: 82 Ft/kapszula
db
Kedvencekhez

A pajzsmirigyhormonok termelődéséhez szükséges legfontosabb anyagokkal, a pajzsmirigy támogatásáért.

GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2027.04.18
A vásárlás után jóváírt összeg: 98 Ft
Adatok
Márka
Wise Tree Naturals
Kiszerelés
60db Kapszula
Részletek

Fontos: ez a termékünk korábban WTN Jód és szelén komplex néven volt forgalomban, de mivel azt tapasztaltuk, hogy többen rosszul használták, ezért átneveztük.

Amennyiben csak a jód és szelén nyomelemek pótlása a célod, válaszd a WTN Jód és Szelén étrend-kiegészítőt, a WTN Pajzsmirigybarát terméket nem a jód és a szelén pótlásra fejlesztettük!

Milyen esetekben használd?

Segítségedre lehet, amennyiben a pajzsmirigy-alulműködés (hypothyreosis) tüneteit tapasztalod magadon, mint például:

 • fáradékonyság, csökkent energiaszint,
 • nehéz, illetve akár lehetetlennek tűnő fogyás,
 • száraz bőr,
 • ritkuló haj,
 • székrekedés,
 • lassú szívverés,
 • fázékonyság,
 • izomfájdalmak,
 • feledékenység, csökkent koncentráció készségek, memóriavesztés stb.

Miben előremutató a WTN Pajzsmirigybarát más, hasonló termékekhez képest?

 • Kitűnően hasznosuló organikus, barnamoszatból kivont jódot tartalmaz, ami természetes és tiszta (bio) jódforrás.
 • Könnyen felszívódó és hasznosuló szelénformát, szelenometionint tartalmaz, ami a szelénnek a metionin aminosavval alkotott komplexe. A szelenometionin felezési ideje 2,5-szer hosszabb, mint a szervetlen formáknak, a metionin aminosavhoz hasonlóan be tud épülni a fehérjékbe, ezáltal sokkal tovább képes a szervezetben maradni.
 • A benne található L-Tirozin aminosav, a T3 és T4 pajzsmirigy hormonok előanyagaként támogathatja a pajzsmirigyhormonok szintézisét, melyek alapvető fontosságúak számos anyagcsere-folyamat szabályozásában, beleértve az anyagcserét, a testhőmérséklet szabályozását, a növekedést és a fejlődést.
 • Guggulszteron tartalma támogathatja az anyagcsere-folyamatokat azáltal, hogy segítheti a T4 pajzsmirigyhormon aktív T3 formába történő átalakítását.

Miért és hogyan működik a termék?

A pajzsmirigyre úgy is tekinthetünk, mint a szervezet gázpedáljára, ami az összes sejt anyagcseréjét szabályozza. A tiroxin (T4) hormont a pajzsmirigy termeli, míg a trijód-tironin (T3) jelentős részben a májban és más szövetekben alakul át a T4-ből. Ezek a hormonok elengedhetetlenek a szervezetben lévő sejtek megfelelő fejlődéséhez. A pajzsmirigyhormonok szabályozzák a proteinek, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjét, meghatározva az ezen tápanyagokból nyerhető energiatermelést.

Az egyedi pajzsmirigyhormonoknak nagyon fontos szerepük van a szervezetben, pl. a T4 befolyásolja a szív perctérfogatát, a pulzusszámot, a percenkénti légzésszámot és az alapanyagcserét Az alacsony BMR (BMR - az energiamennyiség, amit a szervezet pihenés közben az élettani funkcióinak fenntartására használ fel) okozhat fáradtságot, fázékonyságot és fogyási nehézségeket.

A pajzsmirigyhormonok tehát aktívan részt vesznek a szervezet anyagcsere-folyamataiban, így a pajzsmirigyhormonok hiánya, vagy túl magas szintje messzeható következményekkel járhat.

A stresszhormon kortizol magas szintje befolyásolhatja a pajzsmirigy működését alacsony T4 szintet eredményezve, vagy megnehezítve a T4 átalakítását az aktív T3-má. A T3 termeléséhez szükséges tápanyagok – amik a kortizol normál szinten tartását is segítik – hasznosak lehetnek az ilyen problémákkal küzdőknek.

A pajzsmirigy megfelelő működésének támogatására a szakirodalom különböző anyagokat ajánl, melyek felhasználásával fejlesztettük ki a WTN Pajzsmirigybarát étrend-kiegészítőt.

L- Tirozin (L-Tyrosine)

 • Az L-Tirozin egy aminosav, amiből a szervezet a noradrenalint és a dopamint termeli; stresszoldó hatású lehet akut stressz esetén (amely következtében a noradrenalin lebomlik) és megelőzheti a stressz okozta memóriaproblémák kialakulását.
 • A T4 és T3 pajzsmirigyhormonok előállításához szükséges összetevő, ezért a megfelelő pajzsmirigyműködés biztosításához nagyon fontos.
 • Fontos tudni, hogy az L-Tirozin pajzsmirigy-alulműködés fennállásakor igen, viszont túlzott pajzsmirigyműködés esetén nem javasolt (a pajzsmirigyproblémával rendelkezők kb. 95%-a pajzsmirigy-alulműködésben szenved)!

Indiai balzsamfakivonat (Guggul extract 2.5%)

 • Az indiai balzsamfa (más néven guggul) ajurvédikus gyógynövény aktív összetevője a guggulszteron, ami szabályozhatja és serkentheti a pajzsmirigy működését.
 • Az új kutatások azt bizonyították, hogy részben a pajzsmirigyhormon termelését stimulálhatja, részben pedig a máj antioxidáns szintjét növelheti.
 • A guggulszteronnal foglalkozó kutatások azt találták, hogy természetes módon szabályozza a máj zsírégető funkcióját is (a "farnesoid x" epe receptor kontrollálásával), ezáltal segítve az LDL (Low Density Lipoprotein) koleszterin, a trigliceridek és a méreganyagok távozását a szervezetből.
 • A guggulszteront évezredek óta használják a testsúly szabályozására is. Minden tápanyag és összetevő, ami a zsírégetést fokozza, legalább egy közvetett jótékony hatással bír a pajzsmirigy működésére, mivel az elhízás maga már egy óriási stressz a pajzsmirigy számára.
 • Összességében a guggulszteron támogatja a pajzsmirigy optimális hormontermelését, a T4 pajzsmirigyhormon átalakítását a sokkal aktívabb T3-as formára. Ez gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat és a zsírégetést.

Organikus barnamoszat (jód)

 • A barnamoszatok a hidegebb tengerekben fordulnak elő nagy számban, legfontosabb ismérvük, hogy nagy koncentrációban tartalmaznak szervetlen jódot (kálium-jodid formában).
 • A barnamoszatok a kálium-jodid mellett tartalmaznak aminosavakat, amelyek segítik a jód hasznosulását, valamint más ásványianyagokat, nyomelemeket is, mint pl. a vas, amely a jódmetabolizációt támogatja.
 • A jód nélkülözhetetlen a T4 kialakulásához és az organikus barnamoszat kitűnő szervetlen jódforrásként működik.

Szelén (szelenometionin)

 • A szervezetben lévő szelén döntően a pajzsmirigyben koncentrálódik, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy elengedhetetlen az optimális működéséhez.
 • Antioxidánsként is működik, ami védheti a pajzsmirigyet az oxidatív folyamatokban.
 • A szelén pajzsmirigyhormonok termelődését segíti, mint tápanyag, aktív szabályozója a T4 pajzsmirigyhormon T3 formába történő konverziójának. A T3 hormon a sejtekben azok anyagcsere ütemének szabályozásért felel.
 • A termékben lévő szelén szerves formában található meg, aminek jobb a hasznosulása, mint a szervetlen szelén vegyületeknek.

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

 

[Avery 2018] – Avery, C., J., Hoffmann, R., P.: Selenium, Selenoproteins, and Immunity, Nutrients, 09, 2018.

[Gao 2018] – Gao, H., C., Qu, Q., J., Zhou, Y., X., et al.: Stress and Differentiation of TH17 Cells in Iodine-Deficient NOD.H-2h4 Mice, Biol Trace Elem Res, 2018.

[Mithila 2014] – Mithila, V., M., Khanum, F.: The Appetite Regulatory Effect of Guggulsterones in Rats: A Repertoire of Plasma Hormones and Neurotransmitters, Journal of Dietary Supplements, 09, 2014.

[Shalaby 2014] – Shalaby, A., M., Hammouda, A., E., A.: Analgesic, anti-inflammatory and anti-hyperlipidemic activities of Commiphora molmol extract (Myrrh), Journal of Intercultural Ethnopharmacology, 04-07, 2014.

[Wang 2012] – Wang, Z., Li, J., Wang, Z., et al.: L-tyrosine improves neuroendocrine function in a mouse model of chronic stress, Neural Regeneration Research, 25, 06, 2012.

[Weeks 2012] – Weeks, S., B., Hanna, S., M., Cooperstein, D.: Dietary selenium and selenoprotein function, Medical science monitor: International Medical Journal of Experimental and Clinical Research, 2012.