ÚJ

WTN Nano Q10+ 50ml

WTN Nano Q10+ 50ml
ÚJ

WTN Nano Q10+ 50ml

5 799 Ft
Egységár: 115 980 Ft/l
db
Kedvencekhez

Nagy biohasznosulású formula a sejtek energiatermeléséhez, az oxidatív stressz elleni védekezéshez.

Nanoemulziós, vízoldékony formájának köszönhetően kiváló biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik, ezzel lehetővé teszi a valóban hatékony Q10 pótlást.

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2027.04.02
A vásárlás után jóváírt összeg: 116 Ft
Adatok
Márka
Wise Tree Naturals
Kiszerelés
50ml
Részletek

Miben előremutató a WTN Nano Q10+ más, hasonló termékekhez képest?

 • A Q10-et vízoldékony formában tartalmazza, ami kiemelkedő biológiai hasznosulást eredményez. Ellentétben a szilárd halmazállapotban lévő Q10 készítményekkel, amelyek biohasznosulása igen gyenge.
 • A Q10-et kb. 200 nanométer átmérőjű cseppekben tartalmazza, ami tovább növeli a biohasznosulást, a sima (folyadék) emulziókhoz képest (a méretmeghatározás foton korrelációs spektroszkópiával, dinamikus lézerfényszórással (DLS) történt).
 • Mindezt csak természetes anyagok felhasználásával értük el, a termék nem tartalmaz szintetikus poliszorbátokat*. Ez azért fontos, mert a vízoldékony Q10 étrend-kiegészítők szinte kivétel nélkül szintetikus poliszorbátokkal készülnek.
 • A lehető legnagyobb tisztaságú, illetve organikus minőségű segédanyagokat használtunk, így minimalizálva az esetleges szennyezők hatásait.
 • A Q10 pótlása során nincs szükség felesleges olajbevitelre. Az olajban oldott Q10 termékek biohasznosulása megfelelő (bár jelentősen elmarad a vízoldékony Q10-ek hatékonyságától), ám hátrányuk, hogy sok, időnként akár egy evőkanálnyi olajat is meg kell enni/inni.

*A poliszorbátok potenciálisan tartalmazhatnak etilén-oxidot és 1,4 dioxánt, amelyek miatt rákkeltő hatásuk lehet, ezen felül kiválthatnak bőrallergiát, illetve toxikus hatással lehetnek a reprodukciós szerveinkre és a magzatfejlődésére is. A poliszorbát hisztaminfelszabadító hatású, ezért migrén, asztma, ekcéma, egyéb bőrallergiák stb. állapotokban nem javasolt a fogyasztása.

A kétes hírű poliszorbátokat más neveken is fel szokták tüntetni a termékcsomagolásokon. De ezek mindegyik poliszorbát: gyakori márkaneve: "Tween", kémiai neve: polioxietilén-szorbitan-monooleát.

Érdekességek

 1. Ha egy vízoldékony Q10 termékben nincs narancs- vagy citromolaj akkor az 99,9%, hogy poliszorbáttal készült. Ennek az az oka, hogy a Q10 vízoldékonyságához vezető technológiai úton a Q10-et először fel kell oldani valamiben. Csakhogy nagyon rosszul oldódik a különböző hagyományos olajokban, viszont a poliszorbátban kiválóan.

 2. Fontos tudni, hogy szilárd halmazállapotú (por, tabletta, kapszula) nanoemulziós Q10 nem létezik. Műszakilag az emulzió az csak folyadék lehet. A szilárd halmazállapotú Q10 vízben feloldva nem lehet nanoméretű, így ezeken a ’nano’ felirat / nano márkanév csak marketing szempontokat szolgál. Ráadásul a szilárd halmazállapotú, de vízoldékony Q10-eket kivétel nélkül poliszorbátokkal készítik, de ezt nem tüntetik fel a címkén.

 3. Miben más WTN nano Q10+, a szervesnek nevezett Q10 termékektől?
  A Q10-nek csak szerves formája van, szervetlen nincs. Ezért értelmetlen kiemelni, hogy szerves, ez csak egyes cégek üres marketingszövege, nem jelent semmit.

Milyen esetekben használd?

A Q10 koenzim, természetesen előforduló vegyület, amely nélkülözhetetlen a sejtek energiatermeléséhez és az oxidatív stressz elleni védekezéshez. Mivel bioszintézise az életkor előrehaladtával csökken, így 30 éves kor után már érdemes lehet külső pótlására odafigyelni, hiszen a hiánya olyan degeneratív elváltozásokkal járhat, mint például neurológiai rendellenességek (pl.: Parkinson-, Alzheimer-kór), szív- és érrendszeri betegségek, fogíny problémák, cukorbetegség, máj- és agy működési zavarai.

Továbbá bizonyos gyógyszerek is jelentősen csökkenthetik a Q10 termelődését a szervezetben. Ilyenek lehetnek a:

 • koleszterinszint-csökkentők (sztatinok, fibrátok),
 • béta-blokkolók,
 • antidepresszánsok (triciklikus antidepresszánsok),
 • antidiabetikus gyógyszerek (szulfonil-karbamidok),
 • szív- és érrendszeri gyógyszerek (pl. béta-blokkolók, értágítók),
 • diuretikumok (tiazid diuretikumok),
 • pszichoterápiás gyógyszerek (fenotiazin-származékok, tioxantén származékok).

Hogyan működik a termék?

A Q10 koenzim kulcsszerepet játszik a sejtek energiatermelésében és erős antioxidánsként ismert. Nagyobb mennyiségben a szív, a tüdő, a lép, a máj, a vese, a hasnyálmirigy és a mellékvese sejtjeiben található. Az emberi szervezet belső elválasztás útján képes előállítani, de az életkor előrehaladtával szervezeten belüli termelődése, koncentrációja egyaránt lecsökken.

A kívülről bevitt Q10 (CoQ10) akkor hatékony igazán, ha valamilyen formában biztosítva van a megfelelő felszívódás. A WTN Nano Q10+ esetében a vízoldékonyság, illetve a nano mérettartomány miatt ez jelentősen nagyobb, mint más Q10 termékek esetében.

A biohasznosulás mértékének növekedése:

szilárd halmazállapotú Q10 < olajoldott Q10 < vízoldékony Q10 (sima emulzió) < liposzómás és nano Q10 emulziók

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy a WTN Q10 ultra-t vagy a WTN Nano Q10+-t válaszd.

A WTN Q10 ultra aktív formában (ubikinol) tartalmazza a Q10-et. Tanulmányok arra engednek következtetni, hogy az ubikinol emésztési problémák esetén vagy az idősebb (55 év felettiek) többségének hatásosabb kiegészítő formula, szemben az ubikinonnal, hiszen már nem kell aktív formává redukálnia a szervezetnek.

A WTN Nano Q10+ oxidált formában (ubikinon) tartalmazza ugyan a Q10-et, ami az ubikinol előanyaga (a szervezet képez belőle ubikinolt). Mint neve is mutatja a Q10 vízoldékony változatban van jelen a termékben, ami hatásosabban emeli az ubikinonszintet a zsíroldékony formával szemben, így szintén alkalmas Q10 pótlásra. Különösen előnyös azok számára, akiknek esetleg gondot okoz a kapszulák lenyelése.

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk:

 

[Bergamini 2012] – Bergamini, C., Moruzzi, N., Sblendido, A., et al.: A Water Soluble CoQ10 Formulation Improves Intracellular Distribution and Promotes Mitochondrial Respiration in Cultured Cells, PLoS One., 7, 3, e33712, 2012.

[Cui 2021] – Cui, S., Luo, K., Quan, Y., et al.: Water-soluble coenzyme Q10 provides better protection than lipid-soluble coenzyme Q10 in a rat model of chronic tacrolimus nephropathy, Korean J Intern Med, 36, 4, 949-961, 07, 2021.

[Ghirlanda 1993] – Ghirlanda, G., Oradei, A., Manto, A., et al.: Evidence of plasma CoQ10-lowering effect by HMG-CoA reductase inhibitors: a double-blind, placebo-controlled study, J Clin Pharmacol., 33, 3, 226-9, 03, 1993.

[Kalén 1989] – Kalén, A., Appelkvist, E., L., Dallner, G.: Age-related changes in the lipid compositions of rat and human tissues, Lipids, 24, 7, 579-84, 07, 1989.

[Mayumi 2019] – Mayumi, T., Kazuhide, T.: Water-soluble CoQ10 as A Promising Anti-aging Agent for Neurological Dysfunction in Brain Mitochondria, Antioxidants, 8, 3, 61, 2019.

[Nagy 2019] – Nagy, V.: Koenzim Q10 pótlás jelentősége a szívelégtelenség kiegészítő kezelésében, Cardiologia Hungarica, 49, C12-C15, 2019.

[Pelton 2001] – Pelton, R.: The Drug-Induced Nutrient Depletion Handbook (2nd Edition), Hudson, OH, Lexi-Comp, 2001.

[Qu 2018] – Qu, H., Guo, M., Chai, H., et al.: Effects of Coenzyme Q10 on statin-induced myopathy: an updated meta-analysis of randomized controlled trials, J Am Heart Assoc, 2, e009835, 2018.

[Quan 2020] – Quan, Y., Luo, K., Cui, S., et al.: The therapeutic efficacy of water-soluble coenzyme Q10 in an experimental model of tacrolimus-induced diabetes mellitus, Korean J Intern Med., 35, 6, 1443–1456, 11, 2020.

[Zhang 2018] – Zhang, Y., Liu, J., Chen, X., Q., et al.: Ubiquinol is superior to ubiquinone to enhance Coenzyme Q10 status in older men, Food Funct., 9, 11, 5653-5659, 14, 11, 2018.