ÚJ

Vitaking K2 Vitamin 100mcg (30) kapszula

Vitaking K2 Vitamin 100mcg (30) kapszula
Vitaking K2 Vitamin 100mcg (30) kapszula
Vitaking K2 Vitamin 100mcg (30) kapszula
Vitaking K2 Vitamin 100mcg (30) kapszula
ÚJ

Vitaking K2 Vitamin 100mcg (30) kapszula

1 169 Ft
Egységár: 39 Ft/kapszula
db
Kedvencekhez

Természetes K2-vitamint tartalmazó étrend kiegészítő magas hatóanyag tartalommal. A Vitaking K2 vitamin 100µg MK7 vitamint tartalmaz. A k-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2025.02.28
A vásárlás után jóváírt összeg: 23 Ft
Adatok
Márka
Vitaking
Kiszerelés
30db Kapszula
Részletek

A normál csontozat fenntartásához

A Vitaking K2-vitamin 100µg MK7 vitamint tartalmaz.

  • A K-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

Története

Weston A. Price (clevelandi fogorvos, 1870-1948) kutatásai során arra kereste a választ, hogy a nyugati civilizációtól távol élő primitív népcsoportok mitől erősebbek, mint a legtöbb mai ember. Price megvizsgálta a primitív népek ételeit, összehasonlította az észak amerikai modern ételekkel, és azt vette észre, hogy a bennszülöttek ételei, jóval több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Így indult a k2 vitamin felfedezése.

Kutatásai során felfedezett egy új zsírban oldódó tápanyagot, amit elnevezett X-faktornak. Ezt a tápanyagot, megtalálta a halakban, belsőségekben és a legeltetett állatok tejéből készült vajban. Ma már tudjuk, hogy ez a tápanyag a K2-vitamin. Ez a vitamin kivétel nélkül megtalálható volt a primitív törzsek étrendjében.

1939 óta kiderült erről a vitaminról, hogy több élettani hatása van: nincs köze a nevében hasonló K1-vitaminhoz.

Csakúgy mint a B-vitaminok esetében, a K-vitamin is egy családot jelent. Számos egymástól teljesen eltérő molekulát, teljesen eltérő élettani hatással nevezünk szerencsétlenül K-vitaminnak.

Az imént említett K1-vitamin vagy fillokinon csak növényi, jellemzően sötét, zöld és leveles növényekben fordul elő és a véralvadásban játszik fontos szerepet.

Ezzel ellentétben a K2-vitamin vagy menakinonok több különböző vegyületet jelentenek, amik közül eddig egy tucatot azonosítottak és neveztek el MK4… MK13 kóddal. Közülük élettani szempontból az MK4 és az MK7 bizonyult értékesnek.

Korábban az orvosi tankönyvek szerzői úgy tudták, hogy teljesen mindegy melyik formához jut hozzá egy ember, mert a szervezet képes az egyik formát a másikba és vissza alakítani, ha szükséges. Valójában ez a kijelentés nem pontos. A bélflóra baktériumai képesek a K1-vitamint K2-vé alakítani, főleg ha ez egy egészséges tehén vagy kecske bélflórája. Egy egér már kevésbé képes erre, az emberi bélflóra pedig igen szegényesen.

  • Sokan még mindig kerülik a tojás fogyasztást, ami a legjobb MK4 típusú K2-vitamin forrás.
  • Sokan kerülik a zsíros ételeket, mert félnek az érelmeszesedéstől.
  • A pizzánkon nem érlelt sajtot kapunk hanem értéktelen „sajtkészítményt”, ami nem tartalmaz egyáltalán MK7-et.
  • Nem eszünk erjesztett szójaterméket, mert nem része a nyugati étrendnek, pedig ez a leggazdagabb MK7 forrás.
  • Nem eszünk legeltetett állat húsát illetve tejét, mert kétszer-háromszor drágább, mint a nagyüzemi tenyésztett állati termékek.
  • Viszont elterjedtek az antibiotikumok, amik végleg leállítják a bélflóra amúgy is szegényes képességét ennek a vitaminnak az előállítására.

Összetevők: tömegnövelő szerek: izomalt, mikrokristályos cellulóz; hidroxipropil-metil-cellulóz, menakinon készítmény: (módosított keményítő, szójabab olaj, nátrium-kazeinát, keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát, zsírsavak mono- és digliceridjei, aszkorbil-palmitát, menakinon-7),emulgeálószer: zsírsavak

A Vitaking K2 vitamin 100µg MK7 vitamint tartalmaz.