Ez a könyv azért született meg, hogy a mindennapokba beépíthető receptek és ötletek által nyújtsunk segítséget a gyógyuláshoz vezető úton. A szakácskönyv két részre oszlik, az első fejezetben az Alacsony FODMAP-étrendé a főszerep (a bélrendszer természetes mikroflórájának helyreállításához javasolt étrend), a második fejezetben pedig a pajzsmirigy- és inzulinrezisztencia protokoll követői számára alkottunk recepteket. A könyvben található 90 recepttel szeretnénk
megmutatni, hogy ez a fajta étkezés igenis lehet sokszínű, változatos és legfőképpen: finom.
A szakácskönyv 100%-ban gluténmentes recepteket tartalmaz, továbbá az alábbi protokollok szerint soroltuk az ételeket;
– Alacsony FODMAP-étrend (FODMAP)
– Pajzsmirigy protokoll (PM)
– PCOS és Inzulinrezisztencia-protokoll (PCOS – IR)
– Paleolit szemléletű autoimmun-protokoll (AIP)
Két nagy fejezet:
1. fejezet: Alacsony FODMAP-étrend
2. fejezet: PCOS, Inzulinrezisztencia és Pajzsmirigy
A fejezeteken belül pedig az alábbi témák szerint:
Reggelik, Levesek, Húsételek, Halételek, Köretek, Desszertek
Kellemes főzést kívánunk!