SAMAI Plantain chips fokhagymás 75g főzőbanán

SAMAI Plantain chips fokhagymás 75g főzőbanán

SAMAI Plantain chips fokhagymás 75g főzőbanán

419 Ft
Egységár: 5 587 Ft/kg
db
Kedvencekhez

Ropogós plantain (főzőbanán) chips, mely kis adagokban, tengeri sóval, szárított fokhagymával és természetes fűszerekkel ízesítve készül.

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2025.08.17
A vásárlás után jóváírt összeg: 8 Ft
Adatok
Márka
SAMAI
Kiszerelés
75g
Energia kcal/kJ
2239 kJ / 536 kcal
Zsír
32,1g
- ebből telített zsírsavak
14,3g
Szénhidrát
60,7g
Fehérje
1g
- ebből cukrok
7,1g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
0,8g
Részletek
  • 100%-ig természtes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Hozzáadott cukor nélkül
  • Transzzsírmentes
  • Koleszterinmentes
  • Olajos magoktól mentes
  • Kukorica mentes
  • GMO-metes
  • MSG (nátrium-glutamát)-mentes
  • Kosher
  • Vegán

 

Összetevők: Főzőbanán (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj,
szárított fokhagyma (2%), tengeri só, fűszerek, antioxidáns: citromsav.

 

A SAMAI Plantain chips prémium minőségű főzőbanánból készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.

 

A banánokat természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a banán természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.

 

Az ízesítéshez kizárólag tengeri só és natúr fűszerek kerülnek felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.

 

A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.

 

A plantain (főzőbanán) a banán egyik fajtája, melyet főzve, párolva és sütve is fogyasztanak. Magas tápanyagtartalma miatt alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén.

 

Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a plantain kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.

 

Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.

 

Az alábbi kulcsfontosságú tényezők alapján került kiválasztásra a palmolein a SAMAI termékek elkészítéséhez:

  1. A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így biztosítva, hogy az olaj magas hőfokon is stabil maradjon.
  2. Az olajpálmák azonos régióban, az ecuadori trópusokban, teremnek, mint a többi összetevő. Így friss olaj kerül felhasználásra, közben hozzájárulva a helyi gazdaság fejlődéséhez.
  3. Végül, de nem utolsó sorban, a felhasznált olaj a védett esőerdőkön kívül eső ültetvényekről származik. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, mellyel lehetővé teszik számos növény és élőlény kifejlődését. Szén-dioxid felvételükkel hatékonyabbak a levegő tisztításában, mint a szójabab ültetvények.