Természetes édesítőszer (Pont, mint a cukor )
Mi is az a nyírfacukor?
Az nyírfacukor (más néven: xilit/xilitol), egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nyírfából és bükkfából állítanak elő, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek:
- Glikémiás indexe mindössze 7 és 14 között van.
- 40%-kal kevesebb kalóriát és 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a répacukor.
- Nem emeli úgy a vércukorszintet, sem az inzulinszintet.
- Más édesítőszerekkel szemben nincs mellék íze.
- Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő és lepedék kialakulását, egyensúlyban tartja a szájflórát.
- A vele készült ételek lassabban romlanak, mert gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt.
- Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bátran használhatják.
- Kiváló sütésre is, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
- A hagyományos répacukrot teljes mértékben kiváltja, hiszen megegyező ízű és ugyan olyan édes.
Ajánljuk mindenkinek, aki büntetlenül szeretné élvezni az édes ízt vagy nem szívesen használ mesterséges édesítőszereket.
Eleinte csak keveset (pár grammot) fogyasszunk belőle, mert nagy mennyiség egyszerre történő fogyasztása hasmenést okozhat arra érzékenyeknél, később nagyobb mennyiség (20-30g) sem okoz ilyen problémát.
Kiszerelés: 500g