Paleolit Nyílgyökérliszt 1kg

Paleolit Nyílgyökérliszt 1kg

Paleolit Nyílgyökérliszt 1kg

2 789 Ft
Egységár: 2 789 Ft/kg
db
Kedvencekhez

A nyílgyökeret már régóta használják gyümölcstorták átlátszó, fényes bevonatának elkészítéséhez, vagy a kínai áttetsző szaftok főzéséhez. Csodálatos sűrítési képessége folytán (kb. a liszt felére van szükség) és az átlátszó késztermék miatt a nyílgyökér a kevergetve sütött tenger gyümölcseihez és szárnyasokhoz készített szószok tökéletes sűrítője.

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2027.02.05
A vásárlás után jóváírt összeg: 56 Ft
Adatok
Márka
Paleolit
Kiszerelés
1kg
Energia kcal/kJ
348kcal/1477kJ
Zsír
0,1 g
- ebből telített zsírsavak
0 g
Szénhidrát
84,8 g
Fehérje
0,3 g
- ebből cukrok
0 g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
0 g
Részletek

A növény (Maranta arundinacea) maga, az amerikai kontinens esőerdeiben őshonos aljzatnövény. Dísznövényként is használják, mégis leginkább a vaskos gyökeréből készült liszt magas keményítőtartalmának köszönheti ismertségét. Már a maják is ismerték és széleskörűen használták is. Viszonylag alacsony kalóriatartalma (100g lisztben 357 kalória) mellett rosttartalma fedezi a napi szükséglet közel 15%-át, rendkívül könnyen emészthető, így a diétás étkezésben fontos szerepe lehet. Nagy előnye, hogy glutén mentes, így lisztérzékenyek számára az egyik lehetséges megoldást kínálja étrendjük kialakításában. Számottevő a kálcium (a napi szükséglet 4%-a) illetve mangán tartalma (23%-a a napi szükségletnek), de kis mennyiségben tartalmaz vasat és magnéziumot is.

Keményítőként alkalmazva is több előnnyel rendelkezik. Keményítő hatása alacsonyabb hőfokon is eredményes.

A termék tulajdonságai

Szószok, szaftok sűrítéséhez egy csészényihez oldjon fel 2-3 teáskanálnyit egy kevés hideg vízben. Az elkészült ételt húzza az edény egyik oldalához, döntse meg egy kicsit az edényt, hogy a folyadék összegyűlhessen, majd keverje hozzá a nyílgyökér vizes keverékét. Kevergesse közepes láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik, keverje hozzá és nyomkodja bele az ételt, hogy a szósz bevonhassa, majd tálalja.