Paleolit Liofilizált vörös áfonya 1kg szemek lédig Cranberries

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 1kg szemek lédig Cranberries

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 1kg szemek lédig Cranberries

28 749 Ft
Egységár: 28 749 Ft/kg
db
Kedvencekhez
  • 100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
  • Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
  • Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
  • GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
  • Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
  • Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2026.01.31
A vásárlás után jóváírt összeg: 575 Ft
Adatok
Márka
Paleolit
Kiszerelés
1kg
Energia kcal/kJ
1200 kJ/287 kcal
Zsír
5,4g
- ebből telített zsírsavak
0g
Szénhidrát
30,3g
Fehérje
2,7g
- ebből cukrok
30,3
Rost
0g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
0,035g
Részletek

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.