Paleolit Liofilizált eper szeletek 30g Strawberries

Paleolit Liofilizált eper szeletek 30g Strawberries

Paleolit Liofilizált eper szeletek 30g Strawberries

1 059 Ft
Egységár: 35 300 Ft/kg
db
Kedvencekhez
Összetevők: Földieper (100%)
Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2026.04.30
A vásárlás után jóváírt összeg: 21 Ft
Adatok
Márka
Paleolit
Kiszerelés
30g
Energia kcal/kJ
1200kJ
Zsír
3,7g
- ebből telített zsírsavak
0,3g
Szénhidrát
50,9g
Fehérje
7,6g
- ebből cukrok
50,6g
Rost
15,1g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
0g
Részletek

100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.