Paleolit Kókuszolaj 500ml

Paleolit Kókuszolaj 500ml

Paleolit Kókuszolaj 500ml

1 009 Ft
Egységár: 2 018 Ft/liter
db
Kedvencekhez

Szűrt, nem hidrogénezett kókuszolaj
A kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert zsiradék.
Nemcsak fogyasztásra alkalmas, hanem gyógyszerként, gyógyhatású készítményként is kiváló, remek kozmetikai alapanyag, sőt az ipar számára is nélkülözhetetlen.

 

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2026.01.29
A vásárlás után jóváírt összeg: 20 Ft
Adatok
Márka
Paleolit
Kiszerelés
500ml
Energia kcal/kJ
3700 kJ / 884 kcal
Zsír
100g
- ebből telített zsírsavak
92g
Szénhidrát
0g
Fehérje
0g
- ebből cukrok
0g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 ml termékre
0g
Részletek
A kókuszolaj legnagyobb részt közepes szénláncú zsírsavjainak köszönheti számos játékony hatását. A laurin –és kaprilsav mellett megtaláljuk még a kapronsavat (0,5-1%-ban); a mirisztinsavat (18%) vagy például a kaprinsavat (6-7%). Ezek összessége együtt játszik szerepet abban, hogy a kókuszolaj a szív –és érrendszeri megbetegedésekben, a krónikus fárdtságban szenvedőknek a cukor –és májbetegeknek; az emésztőrendszer titsztításában és a szépségüket ápolni kívánóknak is segítséget nyújthat.
A bőr szempontjából a kókuszolaj nagyszerű hidratáló, erősen tartja a kötőszöveteket, ezáltal megelőzi a bőr megereszkedését, a ráncok kialakulását.
Számos pozitív tulajdonsága van:
•hűtés nélkül is sokáig eláll
•sütésnél újra felhasználható
•nem avasodik
•nem bomlik le hő hatására-nem képződnek transz-zsírsavak sütés közben (170-180°C-ig)
A szűrt kókuszolaj minősége annyival gyengébb, hogy a szűz zsírban található fitonutriensek a tisztítási eljárás során megsemmisülnek, de a zsír minősége, zsírsavprofilja, és összességében az élettani hatása teljesen azonos a szűz kókuszzsíréval.
Nincs kókusz íze vagy illata, 25°C alatt dermedt és fehér, 25°C felett elkezd felolvadni, színe sárga.
Magas az MCT (közepes láncú trigliceridek) tartaloma, melyet gyors energiaforrásként hasznosíthatunk.