A termék speciális aszalási eljárással készül, melynek lépései az alábbiak:
1. lépés: A friss gyümölcs szárítása: Ebben a lépésben a gyümölcsből kivonják a levét, amely az adott gyümölcsfajtából származó természetes cukrokat tartalmaz.
2. lépés: A kapott gyümölcslé felforralása: Az első lépésben kapott gyümölcslevet a benne lévő víz egy részének elpárologtatásával koncentrálják. Ez a lépés növeli az egyes szénhidrátok, különösen a fruktóz százalékos arányát.
3. lépés: Az aszalt gyümölcsöt, amelyből a levet nyerték, beáztatják a megnövelt fruktózkoncentrációval rendelkező gyümölcslébe. Ozmotikus nyomás hatására a gyümölcs magába szívja a fruktóz egy részét az említett koncentrált gyümölcsléből.
Bár az aszalvány nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, kizárólag a gyümölcsben alapból is megtalálható fruktózt, az aszalási eljárás következtében mégis magasabb lesz a cukortartalma, mint a friss gyümölcsnek.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: | 370kcal/1549kJ |
Zsír: | 0g |
-ebből telített zsírsav: | 0g |
Szénhidrát: | 93g |
-ebből cukrok: | 42g |
Fehérje: | 0g |
Rost: | 1g |
Só: | 0g |
Összetevők: papaya (92%), fruktóz (8%)
Származási hely: Thaiföld
A papaya a dinnyefafélék családjába tartozó kétlaki növény, a trópusi Amerikából származik. Sokféle használhatósága miatt is közkedvelt.
Élettani hatásai:
- Rendelkezik szervezettisztító és méregtelenítő hatással
- Nem csupán megpuhítja a húst, de elősegíti annak tökéletesebb emésztését is
- A hölgyek életében különös jelentőséggel bír, hiszen az általános vélemény szerint nemcsak szabályozza a menzeszt, de enyhíti annak tüneteit is
- Gyorsítja a szülést, szoptatás idején pedig elősegíti a tejelválasztást
- A papayában található papain és kimopapain jó fehérjebontó és emésztésjavító hatású.
- A papainnak ráadásul gyulladáscsökkentő és antiödémás hatása is van.
Kiszerelés: 100g