ÚJ

NapfényVitamin Immunbalance KIDS immun támogatás 3-12 éves gyermekeknek (60)

NapfényVitamin Immunbalance KIDS immun támogatás 3-12 éves gyermekeknek (60)
ÚJ

NapfényVitamin Immunbalance KIDS immun támogatás 3-12 éves gyermekeknek (60)

7 809 Ft
Egységár: 130 Ft/kapszula
db
Kedvencekhez

Az immunrendszer megfelelő működését támogató szerves mikrotápanyagokkal és 3-féle szabadalommal védett jótékony törzzsel, valamint kíméletes glükomannán rosttal dúsított étrend-kiegészítő kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A hatóanyagok vékonybél oldódó, késleltetett felszívódást biztosító növényi kapszulával védve kezdik meg útjukat a szervezetben. A felhasznált DR kapszula kis mérete nem okoz gondot azon gyermekek számára sem, akik nem szeretik bevenni a kapszulás készítményeket.

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2025.03.19
A vásárlás után jóváírt összeg: 156 Ft
Adatok
Márka
NapfényVitamin
Kiszerelés
60db Kapszula
Részletek

A Napfényvitamin™ Immunbalance KIDS egy gyermekek (3-12 éves) számára kifejlesztett immuntámogató készítmény, mely olyan mikroelemeket tartalmaz, melyek segítik az immunrendszer normál működését, valamint a szervezet számára kedvező hatást biztosító 3-féle szabadalommal védett jótékony baktérium törzzsel és glükomannán rosttal lett kiegészítve.

Gondoltunk mindazon gyermekekre is, akiknek gondot okoz a kapszula lenyelése, hiszen a hatóanyag komplex egy 0 méretű DR növényi kapszulába lett töltve, mely könnyebben lenyelhető, mint a szokásosan alkalmazott egyéb kapszulák. A GMP minősítésű üzemben végzett gyártási folyamat során a hatóanyagok töltése megbízható, kiemelkedő minőségű, késleltetett kioldódást és felszívódást biztosító vegán, gyomorsaválló DR kapszulába történik, mely szavatolja az összetevők számára a megfelelő helyen történő felszabadulást.

Aktív összetevők1 kapszulában
Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™5 milliárd c.f.u.
Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™5 milliárd c.f.u.
Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™5 milliárd c.f.u.
D3-vitamin (cholecalciferol)1000 NE
C-vitamin (L-aszkorbinsav)100 mg
Cink-biszglicinát6 mg
Réz-biszglicinát0,4 mg
Glükomannán rost380 mg

C.F.U.: az élő baktériumok mennyisége

Élőflóra

3-féle szabadalommal védett törzs (Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™) Az élőflóra élő, illetve életképes jótékony mikroorganizmusok közössége, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. A Napfényvitamin termékek magas csíraszámban tartalmaznak több szabadalommal védett élőflórát és az életképségüket megőrző, szaporodásukat elősegítő glükomannán rostot is.

Glükomannán rost

A glükomannánt az Ördögnyelv nevű Kelet-Ázsiában őshonos növény gumójából nyerik. Vízben oldódó növényi rost, mely erősen viszkózussá válik nedvesség hatására. A megfelelő mennyiségű rostbevitel támogatja az optimális emésztési funkciókat, a bélflórát alkotó mikroorganizmusok számára kedvező tápláló közeget biztosít, továbbá elősegíti szaporodásukat, a bélfal kolonizációját.

D3-vitamin

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, eredményesebb hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik továbbá a sejtosztódásban, támogatja az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartását, illetve az immunrendszer normál működését.

C-vitamin

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A folyamatos kollagén képződést támogatja, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartását is. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve segíti a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, továbbá az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

Cink (szerves kötésben lévő cink-biszglicinát)

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, továbbá a megfelelő sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, -látás, a haj, a köröm és a bőr egészségének fenntartásához. Támogatja az immunrendszer normál működését, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Elengedhetetlen a normál szellemi működés fenntartásához, az optimális DNS-szintézishez. Továbbá szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.

Réz (szerves kötésben lévő réz-biszglicinát)

Nélkülözhetetlen az egészséges kötőszövetek fenntartásához, az energiatermelő folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, részt vesz az egészséges haj és bőr fenntartásában. Fontos szerepet játszik a vasszállításban, az immunrendszer normál működésének fenntartásában, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

 • Összetevők: konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™, D3-vitamin (cholecalciferol), C-vitamin (L-aszkorbinsav), Cink-biszglicinát, Réz-biszglicinát
 • Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula
 • Korosztály: 3-12 éves gyermekek számára javasolt élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő
 • Alkalmazása: szájon át bő folyadékkal bevéve, amennyiben a gyermek számára gondot okoz a kapszula bevétele úgy a kapszula szétszedhető és annak tartalmát keverje a gyermek számára kedves (langyos) italba, pépes állagú ételbe (zöldség- vagy gyümölcsturmix, püré stb.)
 • Kiszerelés: 60 db kapszula, azaz 2 havi adag
 • Tárolás: gyermekek elől elzárva, száraz, hűvös helyen.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

Ön ismeri a gyermek bélmikrobiom fejlődésének kulcsfontosságú lépcsőfokait?

A csecsemők és a gyermekek bélmikrobiomjának kialakulása megannyi tényezőtől függ. A legmeghatározóbb a születés pillanatát követő első ezer nap. Rendkívül fontos a születés módja. A gyermek világrajövetele előtt
végighalad a szülőcsatornán, melynek mikroorganizmusokban gazdag közegéből vesz magához egy keveset. A császárral szültetett babák jellemzően „sírósabbak”, sokszor fáj a pocakjuk és a későbbiek folyamán is
hajlamosabbak lesznek a gyermekekre jellemző tápcsatornai, felső légúti fertőző megbetegedésekre. A szülőcsatornában található anyai baktériumok hiányában a legtöbb esetben az anya bőrflórája, illetve a kórházi mikroorganizmusok azok, melyekkel a gyermek szervezete először találkozik, természetesen ez nem egy szerencsés helyzet. Szintén meghatározó elem a gyermekek mikrobiomjának fejlődésében és a véglegesnek mondható bélflóra kialakulásában az anyatejes táplálás.


Összehasonlító tanulmányok igazolják, hogy a normál úton született és anyatejjel megfelelő ideig táplált gyermekek szignifikánsan kedvezőbb egészségi állapotnak örvendenek, igazán boldog babák és a legtöbb
esetben ritkán fordul elő náluk fertőző megbetegedés és kellemetlen tápcsatornai tünetek azokkal a kisgyermekekkel szemben, akik tápszeres táplálásban részesültek. Az anyatejes babák szervezetének ellenállóképessége rendkívül jó.


Az elismert Nature magazinban még 2018-ban közöltek egy nemzetközi tanulmányt, mely elsősorban a cukorbetegség kialakulásához vezető környezeti tényezőket vette górcső alá a gyermekek körében. A
vizsgálatban 9000 gyermek, akik Svédországból, Németországból, Finnországból és három amerikai államból származtak, vett részt a 3 hónapos csecsemőktől egészen a 3,5 éves gyermekekig. Több mint 12 ezer
székletminta elemzése szolgáltatott információkat a gyermekek bélrendszerében élő flóra fajgazdagságáról és feltérképezték a kapott eredmények és az immunrendszer megfelelő kialakulása, működése valamint az esetlegesen kialakuló autoimmun megbetegedések (I-es típusú cukorbetegség) kialakulása közötti kapcsolatokat.

 

 

A vizsgálati eredmények alapján három időbeli fázisra tudták osztani a gyermek bélmikrobiom fejlődését. Az ún. fejlődési fázisra (3-14. hónapos kor), az átmeneti fázisra (15-30. hónapos kor) és a stabil fázisra (31-46.hónap). A kutatás során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az ép és funkcionális szempontból kifogástalan mikrobiom kialakulásának legjelentősebb tényezője az anyatejes táplálás. Az apróságok az anyatej révén jutnak hozzá a számukra nélkülözhetetlen bifidobaktériumokhoz, melyek az anyatej elhagyása után segítik a mikrobiom érését, illetve ezek a baktériumok fogják visszaszorítani a kedvezőtlen hatású egyéb baktérium
fajokat, mint amilyenek a Firmicutes fajok is.


Ahogy korábban írtam a születés módja is meghatározza a bélmikrobiom struktúrájának fejlődését. A Bacteroides fajokkal a hüvelyben találkozik az újszülött. Ezen apró barátaink korán elkezdik a mikrobiomnak a babára jellemző szerkezeti sajátosságainak kialakítását. A környezeti tényezők, a földrajzi elhelyezkedés, a családi és háztartásbeli faktorok, a szülők szociális helyzete mind-mind sajátos módon járulnak hozzá a gyerekek bélökoszisztémájának formálásához. A felsorolt tényezők, a kialakuló gyermekkori bélflóra, a mikrobiom fajgazdagsága, egyedi összetétele együttesen határozzák meg nem csupán a Picik immunrendszerének hatékonyságát, esetleges túlzott érzékenységét vagy az autoimmunitásra való hajlamot, hanem akár évtizedekre előre meghatározza az adott személy egészségi állapotát és életminőségét.


A számos kutatási eredményre alapozva, felismerve a korai életszakaszban bennünket ért pozitív és negatív
hatások szerepét a bélmikrobiom kialakulására, a nagy nemzetközi élőflórát előállító alapanyag gyártók saját
kutatásaikon keresztül olyan egyedi, szabadalommal védett baktérium törzseket fejlesztettek az utóbbi pár év
során, melyek klinikailag igazoltan képesek jó irányba terelni a mikrobióta rendszer működését már
gyermekkorban. A fejlesztések révén olyan fontos bifidobaktérium és laktobacillus törzseket pótolhatunk,
melyek egy előnyösebb állapotba terelik a gyermekek védekezőképességét, mikrobiom-bél-agy kapcsolatait.

 


A NapfényvitaminTM Hazánkban 2018-ban elsőként kezdte el a célirányosan ható, szabadalommal védett és kutatásokkal alátámasztott hatékonyságú,
problémaspecifikus törzsekre alapozott élőflórás étrend-kiegészítők fejlesztését. Így született meg a Pszichobiotikum, a Colonbalance Plus, a
Histaminbalance Plus, a Gastrobalance Plus vagy éppen a Probio-Sleep élőflórás termékeket felvonultató termékcsaládunk.


A legújabb fejlesztésünkben felhasznált jótékony törzsek (Lacticaseibacillus rhamnosus GGTM, Lactobacillus acidophilus NCFMTM, Bifidobacterium
lactis Bi-07TM) mögött több évtizedes kutatás áll. A korai életszakaszban hivatottak védeni, támogatni a szervezet védekezőképességét, kiegészíteni a bélflóra fajgazdagságát, előmozdítani az ép mikrobiom kialakulását. Érdekességképpen tekintsük meg, hogy az alkalmazott napi dózistól függően milyen protektív hatásokkal rendelkezik gyermekek esetében a termékünkben található baktérium törzsek egyike, a Lacticaseibacillus rhamnosus GG törzs (B = Billion, azaz milliárd C.F.U.):

 • Fenntartja a bélrendszer egészségét és a normál emésztési funkciókat (1 B)
 • Csökkenti a hasmenéssel járó állapotok időtartamát (1 B)
 • Támogatja a légutak egészségét, csökkentheti a felső légúti megbetegedések kockázatát (0,1-0,2 B)
 • Segíti az immunrendszer megfelelő működését (0,1-0,2 B)
 • Növeli más jótékony baktériumok számát is a mikrobiomban (0,4 B)
 • Javítja a gyermekek „hasi” komfortérzetét (6 B)
 • Enyhíti a gyermekkori gastrointentinális stressz kísérő tüneteit (5 B)
 • Óvja és előmozdítja a gyermekek egészséges szájflóráját (2 B)

 

A kifejezetten gyermekek részére létrehozott immuntámogató szerves mikrotápanyagokat és szabadalommal védett baktérium törzseket tartalmazó NapfényvitaminTM Immunbalance KIDS termék egyik fő összetevője a Lacticaseibacillus rhamnosus GG, mely magas 5 milliárdos csíraszámban található minden egyes kapszulájában!


A kapszula kisméretű, könnyen bevehető, színezékmentes, vegán és gyomorsaválló. Maga a felhasznált jótékony törzsek is rendelkeznek saválló tulajdonsággal, így akár a kapszulát szét is szedhetjük és annak tartalmát elkeverhetjük a gyermek kedvenc nem forró italában vagy pépes ételben is.


A felhasznált, klinikailag igazolt immuntámogató hatással bíró törzsek mellett a normál védekezőképesség fenntartását segítő vitaminok (D3-vitamin, C-vitamin) és szerves kötésű nyomelemek (cink- és réz-biszglicinát) is kerültek a termékbe, valamint egy igen kíméletes és hatékony prebiotikus tulajdonságokkal rendelkező rost is, a konjak gyökér kivonata, a glükomannán. Ez az anyag igen nagy mennyiségű vizet képes megkötni és térfogatának sokszorosára dagadva egyfajta nedves szivacsként halad végig a tápcsatornán, segítve annak megfelelő működését és ellátja a mikrobióta alkotóit számukra nélkülözhetetlen rostanyaggal.

 

Pintér Zoltán – NapfényvitaminTM
Tulajdonos, termékfejlesztő


Wickens K, et al. J Allergy Clin Immunol. 2008;122(4):788-794.
Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2012;42(7):1071-1079.
Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2013;43(9):1048-57.
Wickens K, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2018 Dec;29(8):808-814.
Nature International weekly journal of science 2018. 10.