Miért jó?
Az aszalt szőlő - ismert nevén mazsola - ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő. Kitűnő vasraktár, és nagyon jó káliumforrás. Rostjai segítik az emésztést és csökkentik a rossz koleszterin szintjét a vérben. Úgy tartják, hogy rendszeres fogyasztása ? káliumtartalmának köszönhetően ? megakadályozza a kisebb ráncok, szarkalábak kialakulását. A színes szőlőből készült mazsola gazdag antioxidánsokban, ennek köszönhetően segít kivédeni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást. A színes szőlőből készült mazsola gazdag antioxidánsokban, ennek köszönhetően segít kivédeni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást.
A mazsola apró szemű mag nélküli szőlőből készül, általában süteményekbe teszik.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Energia: 332kcal / 1410kJ
- Fehérje: 2,71g
- Zsír: 0,83g
- Telített zsírsavak: 0,27g
- Szénhidrát: 77,12g
- Cukor: 65,42g
- Keményítő: 11,7g
- Élelmi rost: 2,83g
- Nátrium: 0,03g
Kiszerelés: 1000g