ÚJ

Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml

Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml
Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml
Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml
Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml
ÚJ

Dr. Aliment Norvég lazac olaj 250ml

3 079 Ft
db
Kedvencekhez

Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható.

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2026.12.12
Minőségét megőrzi
2026.12.12
A vásárlás után jóváírt összeg: 62 Ft
Adatok
Márka
Dr. Aliment
Kiszerelés
250ml
Kiszerelés
250ml
Részletek

Figyelem! A Korábban ismert, erős "halíz" megszűntetése érdekében új szűrési eljárással készül, így az olaj színe megváltozott!

 

Az omega-3 zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni.

 

A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.

 

Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása A lazacolaj gazdag forrása az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózis, a stroke és szívinfarktus kockázatát.

 

A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer fejlődéséhez.

 

AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is.

 

Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az intelligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van, továbbá jótékony hatással van a kedélyállapotra.

 

Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk magában is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t (egy kiskanál) a nyelv alá véve, majd vizet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.

 

Összetevők: lazacolaj

 

Tárolás: Szobahőmérsékleten tartandó.

 

Felhasználási javaslat: Ajánljuk magában vagy saláták, melegételek utólagos ízesítésére. Főzéskor a magas biológiai értékű telítetlen zsírsavak elbomlanak, ezért csak nyersen, főzés nélkül fogyasszuk a lazacolajat!

 

A specifikációban megjelölt hatóanyag 10 ml lazac olajra vonatkozik.

Hatóanyagok
Zsírsavak összesen 9200 mg
Egyszeresen telített zsírsavak2300 mg
Többszörösen telített zsírsavak4600 mg
Omega-43600 mg
EPA (elkozapentaénsav)1800 mg
DHA (dokozahexaénsav)1100 mg
Telített zsírsavak2300 mb
Tápérték
Energiatartalom41 Kcal