Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Elkészítési javaslat: Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót és főzzük 3-4 percig, szűrjük le, majd bő vízzel öblítsük át. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Összetevők: víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia 1546 kJ/ 370 kcal, Zsír 2,9 g, –Amelyből telített zsírsavak 0,6 g, Szénhidrát 72 g, –Amelyből cukrok 0,1 g, Rost 6,6 g, Fehérje 11 g, Só 0,05 g
Nettó tömeg: 200g
Származási hely: Magyarország
Vegán termék, illetve glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.