Fogyaszthatjuk nassolnivalóként a nap bármely szakában. Vízben megduzzasztva a gyümölcsszemek megpuhulnak, így számos recept szerves részét képezhetik. Ehetjük hidegen, melegen, kompótként, áttörve lekvár helyett, sütemény töltelékeként, mártások összetevőjeként, vagy müzlikbe és salátákba keverve. Az aszalt gyömbér önmagában is finom rágcsálnivaló. Tehetjük sokfajta édes süteménybe, gyümölcskenyérbe, salátákba, pudingokba, desszert krémekbe, levesekbe, teákba. Erős aromája és csípős íze miatt bánjunk vele óvatosan.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: gyömbér, cukor, antioxidáns: kén-dioxid (max. 0,01 %)
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia |
1654 |
Kj |
395 |
kcal |
Zsír |
3,3 |
g |
– amelyből telített zsírsavak |
0,6 |
g |
Szénhidrát |
81 |
g |
– amelyből cukrok |
38 |
g |
Rost |
1,3 |
g |
Fehérje |
7,4 |
g |
Só |
0,03 |
g |
Származási hely: Thaiföld